Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i fetą.

Przepis jest mega prosty i dobry oraz tani! Polecam to komuś kto nie ma za dużo czasu a chcę “zabłysnąć” obiadem

Co potrzeba:
– Szpinak – ja daje mrożony w kostkach.
– Makaron – najlepiej szerokie nitki
– kurczak – trzy pojedyncze cyce
– ser feta – półtłusty, nie zapomnijmy ze ja na diecie.
– serek topiony – śmietankowy, kto ile lubi
– Olej, przyprawy, cebula

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu ze solą. Kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż z cebulą, daj rozmnożony szpinak (najlepiej dać go na 5 minut do mikrofali, tyle ile lubisz) wszystko niech się “pitoli” gdy się gotouje dodaj kostkę fety, najlepiej ją pokruszyć i wymieszaj.
Daj do tego wszystko serek topiony. Osobiście “myldam” go rózgą by nie było grudek. Całośc wymieszaj z makaronem i gotowe! Smacznego 😀

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Powrót do góry